Lady Bracknell. [With a shiver, crossing to the sofa and sitting down.] I do not know whether there is anything peculiarly exciting in the air of this particular part of Hertfordshire, but the number of engagements that go on seems to me considerably above the proper average that statistics have laid down for our guidance. I think some preliminary inquiry on my part would not be out of place.

–The Importance of Being Earnest,
Oscar Wilde

What does this passage most clearly convey about Lady Bracknell?

She believes strongly in the importance of rules.
She is thrilled that her family members are engaged.
She hopes to help with the wedding planning.
She believes in the importance of where one lives.

Respuesta :

The passage reveals that Lady Bracknell believes strongly in the importance of rules. (option A)

What does the passage reveal?

In the passage from "The Importance of Being Earnest," we learn that Lady Bracknell is concerned about the high number of engagements taking place at a certain part of Hertfordshire.

Her preoccupation and will to find out more about the subject reveal that Lady Bracknell believes in the importance of rules. According to her, there is a proper average "that statistics have laid down for our guidance." If something goes against the rules, that means it is wrong.

With the information above in mind, we can choose option A as the correct answer.

Learn more about Lady Bracknell here:

https://brainly.com/question/25581538

Answer:

a

Explanation:

-

Q&A Education