Respuesta :
This excerpt is taken from the autobiography “Eighty Years and More” from Elizabeth Cady Stanton. Because Stanton was very active in the women’s rights movement, this book focuses a lot on her work in publicizing the issues of the women’s rights movement.
Question: Which statement best describes the central idea of this excerpt?
Answer: D. Stanton discovered inequality and began fighting for gender equality at a young age.
Answer:
Stanton discovered inequality and began fighting for gender equality at a young age.
Explanation:
In this excerpt, the main idea of the passage is the fact that Stanton discovered inequality early in her life, and that she began fighting against it. Although the passage includes a lot of details (the women complaining, her father's library, Stanton cutting laws out of books), none of these are vital for the message. Instead, they only serve as support for the main idea.